Амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша обавијестио је министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића да ће мађарска Влада путем Мисије ОЕБС-а у БиХ уложити 160.000 евра за побољшање безбједности складишта наоружања и муниције која су у посједу Оружаних снага БиХ.

Поша је изразио задовољство нивоом остварене сарадње са Министарством одбране у Савјету министара, те је истакао реализоване активности у вези са Програмом реформи који је БиХ доставила у сједиште НАТО-а Брисел, наводи се у саопштењу.

Поџић је информисао Пошу о активностима које ово министарство и Оружане снаге БиХ реализују у вези са Програмом реформи, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

На састанку је разговарано и о предстојећим активностима у вези са оцјењивањем батаљонске борбене групе лаке пјешадије, планиране од 21. до 25. септембра на полигону за борбену обуку Оружаних снага БиХ на Мањачи.

Саговорници су разговарали и о потешкоћама у вези са пандемијом ковида 19 и умањеном буџету за одбрану.

Поџић је том приликом рекао да је Мининстарство реализовало значајан број активности и обавеза, те је изразио очекивање да ће се убрзо све почети да се креће у позитивнијем правцу.