У БиХ данас је пријављено најмање 166 нових случајева заразе коронавирусом. Треба напоменути да због празника извјештај из Републике Српске неће бити објављен данас. У Федерацији БиХ забиљежен је 151 нови случај заразе коронавирусом. Забиљежена су и четири смртна исхода. Данас је у Брчко дистрикту БиХ регистровано 15 нових случајева заразе вирусом корона. Није било смртних случајева.

У ХНК 203 нова случаја коронавируса, преминуле двије особе

У Клиници за инфективне болести Свеучилишне клиничке болнице Мостар (СКБ Мостар) током посљедњих 48 сати преминуле су двије особе: мушкарац из Чапљине рођен 1938. године и мушкарац из Читлука рођен 1961. године.

На болничком лијечењу тренутно је 66 болесника, од којих је шест на инвазивној и два пацијента на неинвазивној механичкој вентилацији, а остали су клинички стабилно. Хоспитализирано је 17, а отпуштена су три болесника.

У Заводу за микробиологију и молекуларну дијагностику СКБ тестирано је 1.000 узорака. У Херцеговачко-неретванском кантону позитивних је 203 и то: 145 из Мостара, 17 из Стоца, три из Коњица, 13 из Чапљине, седам из Јабланице, девет из Читлука и девет из Прозора-Раме.

Кантонални и опћински санитарни инспектори издали су укупно 22.733 рјешења о самоизолирању и изолирању, а на снази је 2895 рјешења.