Министар за људска права и избјеглице у Вијећу министара Босне и Херцеговине Милош Лучић положио је вијенац на споменик у Ротимљи код Стоца, на мјесту на којем је прије 17 година у авионској несрећи страдала македонска државна делегација, предвођена предсједником Борисом Трајковским.

Лучић је том приликом рекао да је Трајковски био државник који је био омиљен у цијелом региону.

“Борис Трајковски оставио је неизбрисив траг у Босни и Херцеговини и Сјеверној Македонији. Остаје упамћен као миротворац посвећен дијалогу. Њихова изненадна смрт шокирала је све и у Босни и Херцеговини. Трајковског су вољели и Бошњаци, и Хрвати, и Срби. Тог дана по први пут након завршетка рата у Босни и Херцеговини проглашен је дан жалости на цијелој територији наше земље. Био је модеран политичар, који је своје идеје уклесао у темеље бољег и сретнијег Балкана“, истакао је министар Лучић након што је положио вијенце и одао пошту страдалима.

Авион македонске владе срушио се 26. фебруара 2004. године на подручју Ротимље, на путу Мостар – Столац. Осим Трајковског, живот су изгубили савјетници Димка Илкова – Бошковић, Ристо Блажевски и Анита Лозановска, упосленик Министарства вањских послова Миле Крстевски, чланови осигурања Борис Велинов и Аце Велиновски, те пилоти Марко Марковски и Бранко Ивановски.