Због погоршане епидемиолошке ситуације везане за пандемију коронавируса од данас се уводе рестриктивније мјере у Федерацији БиХ.

Уводи се забрана кретања од 23:00 до 5:00. Одлука ступа на снагу сутра.

Од ове одлуке биће изузети они који обављају послове током ноћи, са валидном потврдом послодавца, као и јавни службеници који раде на спровођењу мјера или другим пословима које ова наредба ослобађа од ограниченог кретања.

Дакле не ради се о полицијском сату, наглашено је из Кризног штаба.

Такођер је ограничено скупљање људи 30 на отвореном и 30 на затвореном простору.

Прва седмица након избора дјеца неће ићи у школе у којима се одвијало гласање док се не уради дезинфекција простора.

Животи људи су небитни него су појединцима битни избори, рекао је Горан Черкез. Дискотеке раде, клубови раде, изборни скупови, нема ко није постао епидемиолог, рекао је он

Јако је тешко радити у оваквој ситуацији. Ми смо једна од ријетких земаља гдје је све спало на здравствени сектор. Имали смо договор са премијером и веома мало је испуњено. Не знамо ни да ли је набавељно довољно тестова. Морамо поштовати мјере и морамо прекинути ланац преношења заразе.

Споменуо је и за изборне скупове који се дешавају те је директно навео да се тим послом мора бавити кантонални МУП. Ако има дојаву и ако зна да се дешава скуп који није у правилима са тренутним мјерама треба га спријечити, казао је Черкез.

Морали смо увести ова ограничења јер кантоналне власти нису помогле у спровођењу мјера.

Све наредбе Кризног штаба Министарства здравства ФБиХ можете погледати ОВДЈЕ.