У Србији је до сада дато 3.255.000 вакцина против коронавируса, изјавио је директор владине Канцеларије за е-Управу Михаило Јовановић, те најавио да ће од уторка, 27. априла, бити омогућена имунизација без заказивања и кинеском вакцином “Синофарм”.

У Србију данас стиже пола милиона вакцина кинеског “Синофарма.”

“Подаци од јутрос показују да је до сада дато 3.255.000 вакцина, од тога је прва доза 1.945.000, а друга доза 1.310.000 вакцина. Број грађана који су имунизовани је негде око 1,2 милиона, то су они грађани где је прошло три недеље од друге дозе, односно пет недеља од прве дозе када је у питању АстраЗенека”, навео је Јовановић за Радио-телевизију Србије (РТС).

Јовановић је најавио да ће сутра на свим вакциналним пунктовима широм Србије бити омогућено вакцинисање без претходне најаве и кинеском вакцином Синофарм, као што је то случај с вакцинама “Фајзер” и “Спутник В”.

Када је реч о имунизацији, он је казао да је одзив добар у Београду, али и Нишу, Ужицу, Новом Саду, док најмање вакцинисаних, испод 20 одсто имају Тутин, Нови Пазар, Сјеница, Лајковац, Мионица, Бујановац, Лјиг…

У Србији је до сада вакцинисано око 39.000 странаца, који и даље могу да се пријаве преко портала е-Управе иако немају пријављено боравиште у Србији. Ипак, тренутно приоритет су грађани Србије.