Завод за јавно здравство Федерације БиХ (ЗЗЈЗФБиХ) потписао је уговор са веледрогеријом “Медимпекс“ д.о.о. Сарајево за набавку и испоруку 500.000 доза вакцина “Спутник В” против коронавируса у Федерацији БиХ.

Уговор је потписан јуче, након што је Влада Федерације БиХ на сједници одржаној у уторак, задужила Завод за јавно здравство Федерације БиХ да без одлагања потпише уговор са одабраном веледрогеријом.

“Медимпекс” д.о.о. Сарајево се уговором обавезао да испоручи 500.000 доза вакцина “Спутник В” за потребе имунизације становништва на подручју Федерације БиХ у 2021. години.

Прва испорука од 100.000 доза вакцина ће бити испоручена у року од три радна дана након потврде о прихваћању акредитива од прозвођача, а преостале испоруке од 400.000 доза вакцина да ће испоручивати сукцесивно.

“Медимпекс” д.о.о Сарајево се такође обавезао да ће од Федералног министарства здравства тражити дозволу за интервентни увоз комплетне уговорене количине вакцина, уз назнаку да ће исто увозити и царинити сукцесивно.