Приходи индустрије пословних путовања у Русији смањени су за 80 посто у односу на 2019. годину, због ситуације са вирусом корона.

У првој половини 2021. године, активности неће бити поново успостављене.

“Сектор пословних и приватних путовања се још није опоравио, што је довело до значајног смањења прихода компанија, а највећи градови Русије и хотелска и туристичка предузећа суочени су са падом зараде од 80 одсто у односу на показатеље из 2019. године”, истакла је Лисенкова.

Према ријечима Лисенкове, ситуација је боља када се ради о хотелима у сегменту одмаралишта, гдје је била већа потражња током љета, а сезона је због добрих временских услова продужена до краја октобра.

Међутим, чак и у поменутим одмаралиштима је немогуће говорити о потпуном опоравку, јавио је ТАСС.

Лисенкова је нагласила да је добар обим посла од јула до октобра помогао да се врате економски показатељи за поменуте компаније, које, ипак, нису успјеле да врате финансијске показатеље на ниво са почетка прољећа и љета прошле године.

Шеф Дирекције додала је да је већина туристичких компанија искусила пад прихода за до 90 посто од марта до јуна, у односу на исти период прошле године, са изузетком организација које су обезбиједиле услуге надзора или запослиле медицинске раднике.