На сједници Скупштине Брчко дистрикта БиХ усвојена је одлука о предузимању активности за проналажење рјешења за изградњу новог моста преко ријеке Саве који ће повезати Брчко и Гуњу.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да се ради о иницијалном акту чијим усвајањем су створени услови за одржавање међународних разговора између БиХ и Хрватске о изградњи моста, те да очекује да ће се ти разговори убрзо догодити у Брчком, саопштено је из Скупштине Дистрикта.

“Ова одлука резултат је недавне посјете Брчком ресорног министра Војина Митровића, који је исказао велики интерес свог министарства и Савјета министара БиХ за реализацију овог пројекта”, нагласио је Милић.

Додао је да се овом одлуком ставља изван снаге одлука којом је Скупштина дала овлаштење Јавном предузећу “Цесте Брчко” да уради реконструкцију постојећег моста, те да то не значи да ово предузеће неће имати своју улогу у процесу изградње новог моста ако то буде договор БиХ и Хрватске.

Подршку посланика добили су и Програм рада Владе за ову годину и Извјештај о раду Владе у прошлој години, као и приједлог Опште политике Брчко дистрикта за период од 2020. до 2024. године.

У првом читању усвојене су допуне Закона о парничном поступку и Закона о раду, као и измјене Закона о мјесним заједницама, а разматрана је и информација о епидемиолошкој ситуација у Дистрикту која је оцијењена сложеном.