Поводом недоумица грађана, разних спекулација, као и дезинформација појединих медија те навода Министарства вањских послова БиХ које је демантирало изјаву гласноговорнице Граничне полиције БиХ Франке Вицан о допуштеном транзиту држављана БиХ преко Републике Хрватске до Неума, Гранична полиција БиХ саопћава да је данас запримила информацију од Министарства унутарњих послова Републике Хрватске да је допуштен транзит држављанима БиХ који путују у Неум преко Републике Хрватске на МГП Дољани – МГП Метковић.

Одлуком Стожера цивилне заштите Хрватске, од 25. јуна, прописано је да су држављани БиХ који одлазе у Хрватску дужни боравити у самоизолацији у властитом дому или другом одговарајућем простору у трајању од 14 дана од дана уласка у Хрватску.

Мјера самоизолације не примјењује се на путнике који приликом уласка у Хрватску транзитирају кроз БиХ, Косово, Србију и Сјеверну Македонију.

Гранична полиција БиХ у саопћењу обавјештава грађане да прате службене информације мјеродавних институција, а све информације о увјетима и преласцима државне границе су на службеној инстаграм страници Граничне полиције БиХ, као и на службеној страници Граничне полиције БиХ.

Подсјећамо, Гранична полиција БиХ данас је већ издала саопћење у којем се наводи како је држављанима БиХ који путују за Неум дозвољено је да тамо стигну преко Хрватске, а портпарол Франка Вицан то је потврдила и у изјави за БХРТ.