Сарајевски ратни театар САРТР емитоват ће представу “Трамвај звани жудња” у сриједу, 20. маја, с почетком у 18 сати.

Како је из САРТР-а најављено, емитовање ће бити реализирано путем ЈуТјуб канала, а линк за гледање представе бит ће доступан 24 сата.

Драма „Трамвај звани жудња“, написана 1947. године, можда је и најпознатије дјело чувеног америчког драматичара Тенеси Вилиамса.

Популарност широм свијета стекла је истоименом филмском адаптацијом режисера Елиа Казана из 1951. године, у којој су главне улоге играли Марлон Брандо и Вивиен Леигх.

Такођер, по мотивима овог драмског текста Wоодy Аллен, 2013. године, ствара филм „Блу Јасмин“.

“Трамвај звани жудња” говори о два различита концепта поимања живота – једном, чије је утемељење у машти, духовности и илузији, и другом, који своје исходиште има у грубој реалности сведеној на свакодневно, бескрупулозно преживљавање.

Представа “Трамвај звани жудња” је настала као дипломски рад Дине Мушановић на предмету Глума на Академији сценских умјетности Сарајево, под менторством професора Алена Муратовића.

Улоге у представи остварили су – Дина Мушановић, Сташа Дукић, Албан Укај, Ади Хрустемовић/ Игор Скварица.

Режију потписује Ансамбл представе, ментор је Ален Муратовић, драматург Аднан Лугонић, костимографкиња Лејла Хоџић, креатор дизајн плаката Харис Јусовић, а извршни продуцент је Керим Машовић.

Представа “Трамвај звани жудња” реализирана је у продукцији Сарајевског ратног театра, Академије сценских умјетности Сарајево и Отворене сцене ‘Обала’.