Ускоро старта друго, и до сада најизазовније издање, Jahorina Ultra traila у организацији Олимпијског центра Јахорина. Медијски спонзор је и Радиотелевизија Босне и Херцеговине. Ове године тркачи имају шансу да се опробају у три трке – Мини 24 км, Макси 50 км и Ултра 100 км. Посебна занимљивост је да Маxи стартује на Бјелашници чиме организатори желе повезати двије олимпијске планине.

Директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић рекао је да Маxи трку организују у сарадњи са ЗОИ 84.

„На наше велико задовољство заједничким снагама са директором Јасмином Мехићем и његовим тимом ћемо реализовати Макси трку која је посебно атрактивна управо због тога што симболично спаја двије олимпијске планине и у центар ставља град Сарајево. Пријављено више од 300 такмичара из 20 земаља, који ће трчати нашим новим траил стазама. Пријаве и уплате за такмичење које ће се одржати 24. и 25. јула су могуће до 19. јуна и након тога, ми се селимо на терен. Пријаве су и ове године на нашем званичном сајту – www.jahorinatrail.com и позивам све тркаче, рекреативце али и професионалце да се пријаве и уживају на траил стазама гдје љепота среће изазов.“

Све трке су покривене Race Management Solutions Sistemom за мјерење времена и „ливе“ праћењем тркача током такмичења на интеренет страници. И ове године, препоруке за смештај су усмјерене ка хотелу Вучко, који је за учеснике Јахорина траила обезбједио посебне цијене и услове.

„Потрудили смо се да и ове године изненадимо стартним пакетом у којем се налазе дизајниране мајице, маске, бандане и стартни број. Наградни фонд за најспремније и најбрже ове године је 5.000 КМ, плус награде спонзора (М:тел, Самсунг, Bracom, Петрол, Спорт висион, Планет бике, Fun&Fit, хотел Термаг, хотел Монти и ОЦ Јахорина) али и учешће на партерским тркама Cappadocia Ultra Trail, 100 миља Истре, Ред булл 400, Скакавац траил, Голден ринг Ултра траил, Stara planina Ultra trail и Ultra Trail Hungary,“ додао је Љеванић.

Директор ЗОИ 84 је Јасмин Мехић је изразио задовољство досадашњом сарадњом двије планине.

“Од два ски центра, Бјелашнице и Јахорине, се очекује да се дугорочно увезују. Радимо јако пуно на увезивању љетње понуде, а Јахорина Ултра траил је наш први корак. Љетња понуда је будућност скијалишта како Јахорине тако и Бјелашнице и свака иницијатива која увезује ова два скијалишта је увијек добродошла. Драго ми је да трка Маxи траил стартује са Игмана и имаћемо прилику да тркачима покажемо све љепоте Бјелашнице и Игмана. Старт са Игмана ће бити посебно атрактиван за тркаче јер припремамо интересантан програм.“