Сарајево Филм Фестивал ове године одржават ће се онлajн на платформи Ondemand.sff.ba која ће бити централно мјесто за све филмове, програме и садржаје 26. СФФ -а, не само за публику у Босни и Херцеговини већ и за љубитеље филма у региону и свијету.

Сарајево Филм Фестивал овом платформом филмским ауторима пружа мјесто гдје могу приказати своја остварења, а фестивалској публици омогућава увид у најбоље од регионалне и свјетске продукције. Пријавом на ondemand.sff.ba могу се гледати најновији филмови из домаће, регионалне и свјетске продукције. Захваљујући фестивалској онлajн платформи, публика има прилику доживјети посебно филмско искуство у друштву и на локацији коју сами изаберу, саопштено је из дирекције СФФ-а.

На ondemand.sff.ba доступни су сви програми Сарајево Филм Фестивала. Такмичарски програм – играни филм, Такмичарски програм – документарни филм, Такмичарски програм – кратки филм, Такмичарски програм – студентски филм, Опен Ер програм и Претпремијере серије понудиће публици низ свјетских и интернационалних премијера. Пресјек најбољих регионалних филмова из протекле године моћи ће се пратити у оквиру програма У фокусу. Програм Посвећено доноси филмове овогодишњег добитника Почасног Срца Сарајева, мексичког редитеља Мишела Франка. Представит ће се и бројна рецентна остварења свјетске кинематографије у оквиру фестивалских секција Киноскоп, Самер Скрин, Дан људских права, СФФ Партнер Пресентс, Суочавање с прошлошћу, Дјечији програм, ТинАрена, а преглед бх. филмских остварења из протекле године доноси програм БХ филм.

Публика фестивала моћи ће погледати и бројне пратеће садржаје, међу којима су и Мастерцласс разговори с пет реномираних филмских стваралаца: овогодишњим добитником Почасног Срца Сарајева Мадсом Микелсеном, Мишелом Хазанависијусом, Беренис Бежо, Мишелом Франком и Ритијем Паном. Програм Мастерклас разговора реализује се у сарадњи са угледним филмским магазином Варајети из Лос Анђелеса и бит ће доступан широм свијета преко Варајети Стриминг Рума. Разговоре о трендовима у савременој филмској индустрији, у којима ће учествовати и најзначајнији филмски професионалци из читавог свијета, такођер се могу пратити на ondemand.sff.ba, као дио програма ЦинеЛинк Токс, који је реализиран у сарадњи с Докјументари Кампусом и реномираним филмским магазином Скрин Интернешенел.

Ондеманд.сфф.ба је ВОД (видео он деманд) платформа која омогућава претплату на комплетан програм доступан седам дана, али и могућност избора појединачних наслова, пакета филмова и пратећих садржаја. Са ondemand.sff.ba Сарајево Филм Фестивал је у могућности да свој програм понуди публици гдје год се она налазила у свијету.

Садржај платформе доступан је на различитим територијима: 1. Филмови доступни за гледање у Босни и Херцеговини; Филмови доступни за гледање у Хрватској, Србији, Словенији, Црној Гори, Косову и Сјеверној Македонији; Филмови доступни за гледање у цијелом свијету, наводи се између осталог и саопштењу Прес службе СФФ-а.