Угледни амерички новинар Питер Мас поручио је како номинација за награду Америчке академије за филмску умјетност ”Оскар” бх. филма „Quo Vadis, Aida“, који говори о геноциду у Сребреници, представља чин правде након срамотне додјеле ”Нобелове награде” аустријском писцу и негатору геноцида у Сребреници Петеру Хандкеу.

Мас је на свом Твитер профилу из мало другачијег угла прокоментарисао успјех филма Јасмиле Жбанић, који је јучер званично номинован за престижну награду ”Оскар” у категорији за најбољи страни филм.

”2019. године додијељена је срамотна ’Нобелова награда’ аустријском писцу који је умањио и негирао геноцид у Босни. Данас је филм ”Quo Vadis, Aida”, који говори цјеловиту и трагичну причу о ономе што се догодило у Сребреници, номиниран за Оскара. #Правда”, написао је Мас на свом Твитер профилу.

Аустријском писцу Петеру Хандкеу је у новембру 2019. године додијељена ”Нобелова награда за књижевност”, што је наишло на врло оштре критике свјетске јавности због чињенице да је Хандке негатор геноцида у Сребреници.