Novi most preko rijeke Ljuboviđe kod Ljubovije, koji je najkraća veza tog dijela Podrinja sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, biće izgrađen do kraja godine, a vrijednost investicije je oko 60 miliona dinara (oko 510.000 evra).

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak posjetili su danas područje gdje je most preko reke Ljuboviđe urušen u poplavama prošlog mjeseca.

Drobnjak je rekao da se trenutno radi projekat za most preko reke Ljuboviđe i da će biti završen za oko mjesec i po, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

“Za sedam dana ćemo uraditi devijaciju da bi saobraćaj mogao da funkcioniše. Potrudićemo se da novi most u dužini od oko 35 metara i u vrijednosti od oko 60 miliona dinara bude gotov do nove godine”, rekao je Drobnjak.

Načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac rekao je da je urušavanjem tog mosta prekinuta putna komunikacija na regionalnom putu Mali Zvornik-Ljubovija-Bajina Bašta.

“To je za nas veoma važna dionica jer je to jedina veza našeg Podrinja sa Zapadnom Srbijom, ali i BiH i Crnom Gorom”, rekao je Krasavac.

Mihajlović je rekla da je prethodno danas obišla i most preko reke Trešnjice na državnom putu Ljubovija-Bajina Bašta koji je prethodnih godinu dana bio zatvoren za teretni saobraćaj.

“Od prije nekoliko dana ovaj most je u upotrebi za teretnjake nosivosti iznad tri tone. U pitanju je važna investicija od tridesetak miliona dinara (oko 250.000 evra), rekla je ona.

Prema njenim riječima, oko trista teretnih vozila dnevno ne mora da ide preko Valjeva i Debelog Brda putem dugim 120 kilometara jer je put preko mosta na Trešnjici, odnosno od Ljubovije do Bajine Bašte, dug 54 kilometara.