Osnovci od petog do osmog razreda i učenici srednjih škola u Srbiji, od danas će nastavu pratiti online zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Učenici osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, nastavljaju da idu u školu.

Odlukom Vlade Srbije, na preporuku Kriznog štaba, stariji osnovci i srednjoškolci nastavu na daljinu imaće do početka zimskog raspusta – 21. decembra.

Ministarstvo prosvjete Srbije je u dopisu školama navelo je da će i ocjenjivanje biti na daljinu.

Ocjene koje su učenici dobili u toku neposrednog obrazovno-vaspitnog rada od početka ove školske godine i podaci o napredovanju učenika i ocjene koje će učenici dobiti u periodu do završetka prvog polugodišta, omogućiće izvođenje zaključne ocjene, precizirali iz Ministarstva.

U dopisu se navodi da će nastavnik samostalno planirati ocjenjivanje i odlučivati da li se pismeni zadaci, planirani u narednom periodu, mogu realizovati putem nastave na daljinu te da će, ukoliko to nije moguće, pismene zadatke raditi u drugom polugodištu.

Iz Ministarstva su dodali da se, ukoliko je učenik nezadovoljan prijedlogom zaključne ocjene, na kraju polugodišta za njega može organizovati odgovaranje u školi uz poštivanje svih epidemioloških mjera.