U Odžacima, Zaječaru, Požarevcu i Užicu donijete su danas odluke o proglašenju vanredne situacije zbog povećanja broja zaraženih od kovid-19, dok je krizni štab u Boru podnio isti zahtjev ministarstvu, a odluka će biti poznata sutra.

Kako je javila RTS, u opštini Odžaci proglašena je vanredna situacija zbog izuzetno nepovoljne epidemijske situacije, a u Zaječaru od sutra učenici od 5. do 8. razreda i srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu.

U Zaječaru, gdje je zbog kovida 19 hospitalizovano sedamdesetak pacijenata, popunjeni su gotovo svi kapaciteti predviđeni za kovid odjeljenja, a Krizni štab je donio i dodatne mjere koje sutra stupaju na snagu: sve će raditi do 18 sati, dok će apoteke i benzinske pumpe raditi duže.

U Požarevcu je proglašena vanredna situacija “zbog pogoršanja epidemiološke situacije, procjene rizika i očekivanog daljeg širenja zarazne bolesti”.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, od početka epidemije do 23. novembra, na području grada registrovano je 995 oboljelih od kovid-19.

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 47 pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na infekciju korona virusom, 15 je na intenzivnoj njezi, od kojih je osmoro na respiratoru.