Vodostaji Ibra kod Kraljeva i Južne Morave kod Stalaćke klisure su u opadanju, a zbog snijega i leda koji su pokidali dalekovode na području Niša i Kraljeva 30.000 potrošača je bez struje.

Vanredna situacija zbog poplava i obilnog snijega na snazi je u 17 opština.

Bez struje je i dalje više od hiljadu domaćinstava u planinskim selima Kuršumlije, a ekipe “Elektrodistribucije” danonoćno su na terenu i pokušavaju da otklone kvarove.

U Pčinjskom okrugu voda se uglavnom povukla u korita rijeka, a u Vranju, Bujanovcu i Vladičinom Hanu narednih dana će na poplavljeno područje izaći komisije za procjenu štete.

Za najugroženije romske porodice u Vlasotincu, gdje je pod vodom bilo 40 domaćinstava, opština je obezbijedila pakete sa hranom i sredstvima za higijenu.

Vrh poplavnog talasa prošao je prije podne kroz Kraljevo bez štete u priobalju Ibra i na vodoprivrednim objektima, prenosi RTS.

Zbog izlivanja Južne Morave i dalje je zatvoren put Kruševac-Niš, pa se saobraćaj preusmjerava preko Ribarske Banje i Pojata.

U Pirotu je naložena hitna sanacija svih puteva oštećenih u poplavama.

Na terenu su i stručnjaci Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” koji kontrolišu ispravnost vode za piće.