Na jake udare vjetra ovog jutra iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na putnim pravcima Bihać-Velika Kladuša, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar i Tarčin-Sarajevo, kao i na putevima koji od Livna vode prema Glamoču, Kupresu i Bosanskom Grahovu. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog održavanja 2. Memorijalne trke danas od 08 do 13 časova usporeno će se saobraćati na magistralnom putu Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Mole se vozači da u pomenutom periodu voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 čas saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 00:30 časova vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Tokom dana, zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Ugarak), Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Povodom praznika Dana nezavisnosti do sutra (02.03.) do 24 časa zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.