U opštini Stari Grad počela je isplata jednokratnih novčanih pomoći, kao i sredstava za nabavku ogrjeva socijalno ugroženim porodicama.

Odlukom opštinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, porodice i lica koji su najviše pogođeni posljedicama epidemije koronavirusa, dobiće pomoć od Opštine Stari Grad.

Prošle sedmice je u opštinskim službama stavljeno u funkciju pet telefonskih linija za pozive građana kojima je potrebna pomoć usljed povećanog broja zaraženih koronavirusom, kao i sve većeg broja lica u stanju socijalne potrebe.

“Na ovaj način želi se pomoći onima koji su najpogođeniji i predstavljaju najosjetljivije kategorije društva, te im je nastala situacija značajno otežala uslove života”, istakli su iz Opštine Stari Grad.

Kako su naveli, pristigao je veliki broj zahtjeva, a uposlenici nadležnih službi izašli su na teren, izvršili obilazak i procjenu opravdanosti zahtjeva, nakon čega su počele uplate sredstava putem žiro računa.

Do sada je pomoć dobilo dvadeset porodica.

“Lica koja su u stanju socijalne potrebe – a to znači da nemaju primanja, da su članovi porodice ostali bez zaposlenja, imaju teško oboljele ili invalidne članove i u teškoj su materijalnoj situaciji, dobili su jednokratne novčane pomoći u iznosu od 150 do 300 KM. Takođe, dodijeljena su sredstva za nabavku ogrjeva porodicama u stanju socijalne potrebe u iznosu od 300 KM”, saopšteno je iz Opštine.

Ukupan iznos sredstava izdvojenih za ove pomoći iznosi skoro 5.000 KM.