Svako ima pravo da protestuje, ali nema pravo da kamenicama zasipa policijske službenike, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, te dodao da napadi na policajce neće biti tolerisani.

On je naveo da su sinoć 43 policijska službenika povrijeđena, jer su, kako je rekao, neki huligani očigledno mislili da je razbijanje glava pripadnika MUP-a poželjno i normalno ponašanje.

“Bacali su kamenice, teške i po nekoliko kilograma, na ljude koji su radili svoj posao i štitili imovinu svih građana”, istakao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, grupa nasilnika sinoć nije pokazala ni trunku poštovanja.

“Htjeli su da ruše zgradu Narodne skupštine, palili su automobile i kontejnere, lomili Beograd”, rekao je Stefanović.

Kako je rekao, takvo ponašanje će uvijek naići na oštro reagovanje policije.

“Podržavam sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, jer su to ljudi koji su uvijek štitili bezbjednost Republike Srbije, a to će činiti i ubuduće i neće dozvoliti bilo kome da gazi zakone naše zemlje”, istakao je srbijanski ministar unutrašnjih poslova.

Podsjetimo, više hiljada građana sinoć je protestovalo ispred Skupštine Srbije u Beogradu, a nakon višečasovnog protesta, policija je suzavcima rastjerala okupljene.

Više demonstranata, ali i policajaca je povrijeđeno tokom nereda u centru glavnog grada Srbije, a bilo je i privođenja demonstranata, ali i sveštenika.

U toku večeri, zapaljeni su i kontejneri, policijska vozila, demonstranti su upali u Skupštinu na kratko, a pripadnike policije su gađali kamenicama, flašama i jajima.