Kada nas zadese obilne kišne padavine, brojni građani u svim dijelovima naše zemlje imaju velike probleme. Tuzlaci tako godinama muku muče s ogromnim štetama nakon kišnih padavina. Svi su zabrinuti zbog naglih izljevanja rječica i potoka. Stanovnici tuzlanskih naselja tvrde: bujice vode nose sve pred sobom.

Zdenka i Dragan Piljić, petnaest dana nakon kiše koja je u samo dvadeset minuta uništila njihovu kuću i imanje u naselju Dokanj, još zbrajaju štetu. A šteta je nemjerljiva i nenadoknadiva.

Štetu je napravio potočić. Zdenka nam priča, ljudi su pred bujicom vode koja je odjednom došla iz njega bili nemoćni.

Problem je zaista ogroman. U Službi civilne zaštite kažu kako su i oni često pred problemima koji su nastali zbog nagle i velike gradnje, kojom su zemljišta i vodotoci uzurpirani. Ističu kako se posljedice kakve padavine donesu teško mogu kontrolirati.

U nevremenu zbog kojeg Tuzlaci trpe ogromnu štetu, najvažnija se pokazala solidarnost među ljudima. Piljići tvrde da im nije bilo gradskih službi spašavanja i pomoći susjeda, ovdje se više ne bi moglo živjeti. Iz užasa kojeg su proživjeli, žele se svima zahvaliti i pronaći snage kako bi krenuli dalje.