Obilježavanje 100 godina od lansiranja Coca-Cola prve praznične kampanje počelo je predstavljanjem nove kampanje ovogodišnje praznične sezone, u režiji Oscarom nagrađenog filmaša Taike Waititija.

Nakon prikazivanja mnogih nezaboravnih prazničnih trenutaka na ekranu, Djeda Mraza, prije gotovo 90 godina, njegovog kultnog prazničnog kamiona, džingla „Praznici dolaze“, pa sve do omiljenih bijelih polarnih medvjeda, u ovogodišnjoj kampanji se Djeda Mraz vraća kao naš omiljeni praznični junak, saopšteno je kompanije Coca – Cola. 

Nova globalna kampanja za 2020. godinu, “Pismo”, koju je režirao Oskarom nagrađeni filmaš i režiser Taika Waititi, otkriva čaroliju praznika o ispunjenoj priči o očevoj istrajnoj ljubavi prema kćeri i njegovom putovanju, kako bi učinio da se njena praznična želja ostvari. Šalje snažnu poruku da ovih praznika treba da dajemo nešto što samo mi možemo dati – sebe, i potiče ljude da budu istinski prisutni jedni s drugima.

“Veza Coca-Cole i praznika je posebna i neizmjerno smo ponosni na snažno nasljeđe i tradiciju našeg brenda u ovo doba godine. Nadamo se da će naša nova praznična kampanja, koja sadrži kultnu i voljenu ideju Djeda Mraza, prenijeti bar malu slavljeničku poruku na kraju ove godine, koja je bila izuzetno teška za veoma mnogo ljudi širom svijeta. Poruka koju kampanja nosi je o bliskosti i prisustvu (kako virtualno, tako i fizički) sa onima koje volimo i ona govori da ste upravo VI najbolji praznični poklon, u bilo koje doba godine”,rekao je Vinko Kovačić iz kompanije Coca-Cola.

Coca-Cola praznični kalendar ovog decembra donosi čarobno iznenađenje koje korisnici mogu dijeliti svakog dana.