Vikend u Mostaru protekao je u duhu stripa, festivala koji je ove godine bio fokusiran na domaću strip scenu. Pored radova 9 bosanskohercegovačkih autora, na Strip festivalu su bili izloženi i radovi gostujućih autora. Posjetioci su tokom dvodnevne manifestacije uživali u crtanju, izradi stripova, potpisivanju autora i druženju s maskotom festivala.

Ljubitelji devete umjetnosti uživali su u Mostaru uz bogatu burzu stripova domaćih i gostujućih autora. Velika posjećenost i zanimanje za Strip festival pokazao je, kažu organizatori, da ova umjetnost ima velik značaj u našem društvu.

Cilj je kroz festival promovirati domaće autore, ali i pomjeriti strip s kulturne margine, gdje se danas, kako kažu organizatori, nezasluženo nalazi.

A važno je, kažu nam posjetitelji, veličinu umjetnosti stripa, pored mnoštva drugih izvora zabave, približiti mladima i djeci.

Festival, koji već 5. godinu živi u Mostaru, pokazuje da je deveta umjetnost itekako zastupljena u srcima mnogih, a posebno mladih. Stoga su organizatori osmislili i dio programa za najmlađe, kojima su osigurali dobru zabavu i besplatne stripove.