Direktor Studentskog Centra Sarajevo Tarik Curić rekao je danas za BHRT kako su uposleni u toj ustanovi juče u prijepodnevnim satima dobili obavijest da pripreme paviljone broj četiri i pet za prijem oko 150 državljana Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima, radi se o osobama koje su bile u Italiji.

“To su djeca, to su mladi sportisti, naši studenti, i mi smo u toku jučerašnjeg dana organizirali, zajedno sa našim kantonalnim štabom, kompletnu proceduru izmještanja stvari studenata. Studenti upravo dolaze, do 12 sati je rok da svoje stvari, koje su im ostale, preuzmu”, rekao je Curić za BHRT.

On je kazao da će biti izvršena kompletna deratizacija dva paviljona koji će biti spremni za prijem u 14 sati.

“Mi sad nemamo informaciju, mislim da će otprilike 14 dana trajati karantin. Oni će proći trijaže na aerodromu i sva ta testiranja, a onda će doći kod nas. Mi organizujemo smještaj i naša kuhinja na Bjelavama će organizovati lunch pakete, odnosno ishranu koju ćemo dostavljati na vrata svakog našeg državljanina koji bude spavao u Centru”, rekao je Curić.

On je dodao da će uposlenici Centra biti na distanci te da je za obezbjeđenje zadužena kantonalna policija. Boravak osoba koje će biti u karantinu odvijaće se u skladu sa unaprijed dogovorenim protokolima.