Sudija Opštinskog suda u Zenici čiji su inicijali M.K. uhapšena je danas zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

U saopštenju se navodi da je M.K. uhapšena nakon višemjesečnog praćenja i istražnih radnji u sklopu akcije kodnog naziva “Kameleon”.

MIRNA POLJAC, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Zenica

Navedena akcija je provedena zbog postojanja osnova sumnje da je sutkinja Općinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela. U toku sutrašnjeg dana navedeno lice će biti predato u nadležnost Kantonanalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje …

Hapšenje su, po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izveli pripadnici Federalne uprave policije Sarajevo uz asistenciju i tehničku podršku Obavještajno bezbjednosne agencije.

Hapšenje je uslijedilo kao rezultat posebnih istražnih radnji i višemjesečnog rada na aktivnostima u akciji koje su provodile navedene agencije pod nadzorom ovog Tužilaštva, zbog postojanja osnova sumnje da je sudija Opštinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Uhapšena će u toku sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje.