U podnesku upućenom pretpretresnom sudiji u vezi sa trećom konferencijom o napretku predmeta protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, Specijalizovano tužilaštvo ponovo je izjavilo da će suđenja bivšim liderima OVK početi u septembru ove godine, prenosi prištinska Ekonomija onlajn.

Prema Tužilaštvu, propisani raspored omogućava višemjesečnu pripremu odbrane i preliminarnu istragu na jasno definisanom slučaju, uz istovremeno prepoznavanje osnovnih interesa žrtava i svjedoka.

Odbrana je više puta pokušala da okarakteriše taj vremenski okvir kao pokušaj podrivanja poštenog suđenja, tvrdeći da ono ne može da počne prije sredine 2022. godine, navodi se u pismu Specijalnog tužilaštva.

Održavanje treće konferencije o napretku sudskog postupka protiv Tačija, Veseljija, Seljimija i Krasnićija očekuje se sutra.

Trebalo bi da počne u 11 sati, a na zvaničnoj veb stranici Specijalizovanih vijeća navedeno je da se javne rasprave emituju sa zakašnjenjem od 45 minuta, ukoliko nije drugačije naznačeno, prenosi Kosovo onlajn.