KK Sloboda, KK Zrinjski, KK Leotar i domaćin HKK Široki su momčadi koje će nastupiti na 21. Memorijalnom turniru koji se igra u spomen na osnivače, igrače i djelatnike kluba, Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

Turnir se igra u petak i subotu, a tim povodom je danas u klupskim prostorijama održana tiskovna konferencija.

“Sve je spremno za naš tradicionalni turnir. Pozivam publiku da dođe vidjeti jedan novi Široki. Moram priznati da imamo dosta upita vezano za ABA ligu 2, mogu samo reći da smo u kontaktu sa ljudima iz tog natjecanja i mi se nadamo da će se to na kraju pozitivno završiti”, kazao je predsjednik kluba Igor Jelčić.

Trener Danijel Jusup je rekao da postoje promjene u momčadi u odnosu na prošlu sezonu.

“Ovo će biti prve pripremne utakmice tako da će sigurno biti zanimljivo kako će igrači reagirati. Svi igrači su zdravi, osim Nikole Lebe koji se nažalost teško ozlijedio. U planu smo dovesti još jednog igrača i to na poziciji organizatora igre. Trebamo biti strpljivi jer je ovo dosta nova ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Dobro radimo, pripremamo se i nadam se da ćemo spremni biti za ovo što nam slijedi”, kaže.

Oglasio se i “povratnik” Josip Bilinovac koji je kazao da se u Širokom štošta promijenilo otkako je tu igrao, ali da ga veseli povratak u HKK Široki.

“Drago mi je da sam se vratio u svoj klub. Dosta se toga promijenilo otkada sam otišao, no sigurno će biti zanimljivo. Atmosfera je dobra, dobro se radi, mi igrači se ne opterećujemo previše koje sve lige ćemo igrati, na nama je da treniramo i spremni dočekamo sve izazove”, kaže Bilinovac.

Igrač Luka Božić je najavio lov na pobjede na turniru.

“Lijepo mi je ovdje, zadovoljan sam, imamo dobre uvjete, dvoranu, teretanu što mi je bitno. Nemam nekih velikih očekivanja od sebe, idem trening po trening, dan po dan pa ćemo vidjeti. Što se tiče turnira, želimo se što bolje uigrati i naravno idemo po pobjede”.

U petak su na rasporedu dvije utakmice, ona Zrinjskog i Slobode od 17:45, odnosno Leotara i Širokog od 20 sati, dok će u subotu snage odmjeriti momčadi koje će se boriti za treće mjesto od 16:45, a finalisti od 19 sati.

Turnir će biti otvoren za gledatelje u skladu sa svim epidiomološkim mjerama. Djeca će moći pristupiti besplatno, dok je ulaznica za odrasle pet maraka.