Danas su svečano otvorene 11. Plazma Sportske igre mladih u Srebrenici.

Uz zabavni program, izvođenje pjesme „Drži me za ruku“ vrtića „Proleter“ iz Srebrenice, plesne tačke – skupine „Fresh generation“, freestyle football performansa Samira Salčina, teqball takmičenja te paljenje baklje Plazma Sportskih igara mladih, Igre su zvanično počele, a mališani iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika su svoja druženja nastavila takmičenjima u košarci, nogometu i utrci na 60m.

„Oduševljen sam današnjom manifestacijom i želim se zahvaliti organizatorima što smo danas poslali najljepšu sliku iz Srebrenice. Uvijek se trudimo kroz naše djelovanje na svim poljima da šaljemo pozitivnu sliku iz naše opštine, a ovo je upravo takva priča. Mi ćemo se truditi da ovu tradicionalnu manifestaciju još više obogatimo i da iz godine u godinu bude još više prisutne djece“ istakao je Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica koja je ovogodišnji pokrovitelj svečanog otvaranja Igara.

Među prisutnima bio je i pomoćnik Ministra porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, Mario Đuran.

„Fenomenalan događaj i za Srebrenicu i za okruženje i sve pohvale i organizatoru i Opštini Srebrenica na organizaciji otvaranja. Djeci želim što više povezivanja, druženja, zabave, fer pleja, a na kraju i uspjeha“ kazao je Mario Đuran, pomoćnik Ministra porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske.

Video porukama, svim prisutnim, obratili su se i Edin Džeko, Nemanja Matić, Luka Modrić, Mirsad Terzić, Marica Gajić, Tomislav Zubčić, Nihad Đedović i Toni Šunjić, a posebno iznenađenje za sve prisutne bilo je druženje sa Ambasadorom Igara, Džananom Musom koji je i sam bio učesnik Sportskih igara mladih 2011. godine.

“Počastvovan sam i drago mi je što sam se družio danas sa djecom i bio na otvaranju Igara u Srebrenici. 2011. godine sam i ja učestvovao na Igrama i ovo danas me vratilo u djetinjstvo. Poželio sam da se i sam danas takmičim sa svom ovom djecom. Svim mladima želim da se druže, zabavljaju, stvaraju nova prijateljstva, treniraju i upravo ovakva manifestacija će im pomoći da upoznaju sve lijepe strane sporta. Ponosan sam što sam Ambasador ovakvog jednog projekta“ istakao je Džanan Musa.

Video poruke djeci u Srebrenici su poslali i Simovci iz Orašja, Kaknja, Jajca, Gradačca, Stoca i Doboja, a mladi Ambasadori Igara, Denis Agović i Milica Đokić, podijelili su sa prisutnima svoja dosadašnja iskustva te poslali poruke svim prisutnima. BH Telecom turneja radosti svoje putovanje nastavlja kroz BiH, s obzirom da je u 2021. godini planirano da Igre obiđu 45 bh. gradova.