Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine u svibnju ove godine u odnosu na travanja veća je za 0,7 posto.

U odnosu na svibanj 2018. godine, industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine, kalendarski prilagođena, veća je za 3,1 posto.

U svibnju ove godine u odnosu na mjesec ranije, trajni proizvodi za široku potrošnju veći su za 6,4 posto, a netrajni proizvodi za široku potrošnju za 2,1, dok je Energija manja za 2,3 posto, Intermedijarni proizvodi manji za 0,8 i Kapitalni proizvodi za 0,6 posto.

U svibnju ove u odnosu na svibanj 2018. godine, trajni proizvodi za široku potrošnju veći su za 21,8 posto, intermedijarni proizvodi veći su za 5,7 posto, kapitalni proizvodi za 2,8 i energija za 0,9 posto. Netrajni proizvodi za široku potrošnju manji su za 0,3 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u svibnju ove godine u odnosu na mjesec ranije, u prerađivačkoj industriji veća je za 1,3 posto, a u vađenju ruda i kamena manja je za 5,7 posto i u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i plinom manja je za 0,4 posto.

Na godišnjoj razini, industrijska proizvodnja u siječnju, kalendarski prilagođena, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom veća je za 6,8 posto, u prerađivačkoj industriji za 3,1 posto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 6,6 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.