Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je danas da je Vijeće ministara opredijeljeno za zaključivanje novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) s ciljem prevazilaženja izazova izazvanih pandemijom Covid-19.

Tegeltija je putem video-linka razgovarao sa šefom MMF-a za BiH Martinom Petrijem o aktuelnim ekonomskim i finasijskim temama, te o zaključivanju novog aranžmana sa ovom finasijskom organizacijom.

Tegeltija je istakao opredjeljenje Vijeća ministara za rad sa ovom međunarodnom finasijskom intitucijom i zaključivanje novog aranžmana s ciljem prevazilaženja izazova izazvanih pandemijom koronavirusa, te ocijenio da postoji visok stepen saglasnosti o svim ključnim temama u odnosima sa MMF-om, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Tegeltija je zahvalio MMF-u na pomoći i efikasnom djelovanju u odobravanju sredstava iz Instrumenta za brzo finansiranje na samom početku pandemije, te iskazanoj spremnosti za nastavak tehničke i finansijske podrške BiH.