Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i savjetnik za spoljnu politiku njemačkog kancelara Jan Heker tokom razgovora o migrantskoj krizi ocijenili su danas da je kamp “Bira” u Bihaću trenutno najbolje rješenje za smještaj migranata.

Iz Savjeta ministara je saopšteno da su sagovornici zajednički ocijenili da se u ovom trenutku s ciljem sprečavanja humanitarnih, epidemioloških i drugih posljedica, kao najbolje rješenje za smještaj migranata vidi otvaranje kampa “Bira” na period od četiri mjeseca, koliko je potrebno da se na lokaciji “Lipa” napravi prihvatni centar za migrante, nakon čega bi kamp “Bira” bio trajno zatvoren.

Tegeltija je tokom sastanaka naglasio potrebu nastavka pregovora i saradnje sa vlastima Unsko-sanskog kantona o iznalaženju najboljeg rješenja za smještaj migranata, navodi se u saopštenju.

Predsjedavajući Savjeta ministara zahvalio je njemačkom kancelaru Angeli Merkel i NJemačkoj za pomoć koju pružaju BiH u naporima na iznalaženju rješavanja problema migrantske krize.