Povodom napisa u medijima u kojima se navodi da je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) potvrdio autentičnost snimka objavljenog na portalu Istraga.ba 26.11.2020. godine, predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija demantuje navode iz medija.

„Netačno je da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba.”

Tegeltija navodi kako je za TV N1 kazao slijedeće:

„Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja.“

Tegeltija je kazao da ova izjava kaže da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan.

On također tvrdi kako je u još jednoj emisiji rekao suštinski identično kao u prvoj izjavi da jeste razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba.

U tom audio sadržaju radi se o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje upravo zato što je montaža, a to je identično onome što sam rekao u izjavi.