Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom kancelarije Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim ekonomskim i finansijskim temama u kontekstu nedavno usvojenih socioekonomskih reformi koje su zajednički usaglašene u BiH, kao i o daljnim aktivnostima u svjetlu buduće saradnje sa ovom finansijskom institucijom u kontekstu definisanja novog strateškog okvira za saradnju sa BiH za period 2021 – 2025.

Tegeltija je ovom prilikom naglasio da je Vijeće ministara opredijeljeno da, u skladu sa svojim nadležnostima, pruži punu podršku nastavku realizacije dosadašnjih projekata.

Tokom sastanka, Tegeltija je istakao značaj uključenosti međunarodnih eksperata u aktivnosti koje svi nivoi vlasti preduzimaju sa ciljem podsticanja ekonomskog rasta i daljnjeg unapređenja poslovnog okruženja.

Sagovornici su dosadašnju saradnju BiH i Svjetske banke ocijenili kao dobru i konstruktivnu, te izrazili opredjeljenje za njeno unapređenje i u budućnosti.