Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, oficirima, podoficirima i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, čestitku povodom Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i tog puka.

– Vama, oficirima, podoficirima kao i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske čestitam Krsnu slavu Vidovdan. Vojska Republike Srpske, čiju ponosnu i slobodarsku tradiciju vi baštinite, nastala je kao volja srpskog naroda da odbrani pravo na život na svojim vjekovnim ognjištima – poručio je Tegeltija.

Dodao je da se sa velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom danas sjećamo svih onih koji su za mir i slobodu koju danas uživamo dali ono najvrednije što su imali – svoje živote.

– Poštovani pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, sa željom da i u budućem periodu nastavite tradiciju Vojske Republike Srpske – da časno obavljate svoju dužnost dajući maksimalan doprinos očuvanju mira i stabilnosti, čestitam vam praznik i srdačno vas pozdravljam – navedeno je u čestitki predsjedavajućeg Tegeltije, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.