Marc-Andre Ter Stegen, golman Barcelone, postaće jedan od najbolje plaćenih igrača u klubu nakon što je dogovorio novi ugovor do 2025. godine.

Prema navodima španskih medija, važnost Nijemca za Barcelonu odrazila se na njegov novi ugovor sa znatnim povećanjem plate, što će ga učiniti jednim od onih koji najviše zarađuju na Camp Nou. Dogovor je već postignut, a očekuje se da će ga “Barca“ naredne sedmice zvanično potvrditi.

Ističe se da su razgovori bili teški i intenzivni, ali da je postizanje dogovora sa Ter Stegenom bilo prioritet predsjednika kluba Josepa Marije Bartomeua prije nego što mu mandat završi početkom sljedeće godine.

Trenutni ugovor 28-godišnjeg njemačkog golmana za Barcelonu veže do ljeta 2022. godine, nakon što je 2017. potpisao produženje saradnje. Ter Stegen je pokazao da je jedan od najboljih golmana svijeta sjajnim partijama na golu “blaugrane“.  

Ter Stegen je u “Barcu“ došao 2014. godine za 12 miliona eura iz Borussije Monchengladbach u kojoj je i počeo profesionalnu karijeru. Na golu katalonskog kluba stajao je 236 puta. Za reprezentaciju Njemačke branio je na 24 utakmice.