Pjesma je prekrasna, riječi su prekrasne, kazala je hrvatska muzička diva Tereza Kesovija gostujući u emisiji Konačno petak BHT1.

Iako je najavila da više neće snimati pjesme, nije imala izbora kada je ova pjesma u pitanju. Morala je učiniti nešto što je obradovalo.

“Pjesma je prekrasna, riječi su prekarsne, cijela ekipa je radila fenomenalno, i naravno iza svega toga mora stajati neko ko će sve to uobličiti, ko će spojiti ono što je često nespojivo”

Imali smo sreću da smo imali odličnu ekipu, tu istu ekipu priznajem sa zadovljstvom ujedinila osoba koja brine o svemu što ja radim, a to je gospođa Gorana Miljević, koja je kontaktirala Foksa, koji je na čelu diskografske kuće Talas, istakla je Kesovija.

Pjesma je vrlo brzo stigla, cijelo društvo koje je čulo taj njegov oblik već je bilo oduševljeno pjesmom i moglo se samo zamisliti kako će to izgledati nakon što aranžman bude gotov i nakon što spot bude gotov, nakon što cjelovit program bude gotov i sve što treba napraviti što ja volim reći lijepoj ženi treba lijepa haljina. I ta haljina se našla u prelijepom spotu od Katje Restović.

Uprkos vrućem istarskom suncu Tereza je posjetila lokacije Motovuna rijeke Mirne i Limskog kanala i snimila snimke ove male filmske priče.

U razgovoru sa urednicom Majom Čengić prisjetila se divnih momenata koje je provela u BiH, posebno Sarajevu.