Direktori preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” i “Autoceste Federacije BiH” Dušan Topić i Adnan Terzić danas su u Banjaluci razgovarali o saradnji dvije firme na zajedničkim projektima, među kojima je gradnja tunela “Putnikovo brdo dva”, u okviru realizacije projekta dionice auto-puta na Koridoru “Pet ce”, na pravcu od petlje Rudanka do međuentitetske linije.

“S obzirom da ovaj tunel jednim dijelom prelazi na teritoriju drugog entiteta, neophodno je urediti međusobne odnose, prava i obaveze preduzeća nadležnih za izgradnju, održavanje i upravljanje autoputevima u Srpskoj i FBiH”, objavljeno je na internet stranici preduzeća “Autoputevi RS“.

Na sastanku Topića i Terzića potvrđen je raniji dogovor da se kompletna izgradnja tunela “Putnikovo brdo dva” realizuje u okviru projekta izgradnje pomenute dionice Koridora “Pet ce” i da dio troškova izgradnje na teritoriji FBiH snosi nadležno preduzeće – “Autoceste FBiH”.

“U narednom periodu očekuje se usaglašavanje detalja sporazuma”, navode u “Autoputevima RS”.

Bliska saradnja dva preduzeća se očekuje i na planu izgradnje auto-puta na području Brčko distrikta, s obzirom da bi preko te teritorije trebalo da ide dionica auto-puta od Doboja do Rače i granice sa Srbijom, kao i krak auto-puta Beograd-Sarajevo iz pravca FBiH.

“O detaljima realizacije ovog projekta biće riječi i u narednom periodu, na sastancima sa čelnim ljudima distrikta“, dodaju iz “Autoputeva RS”.