Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da će pooštrene epidemiološke mjere vjerovatno biti produžene i da je prijedlog medicinskog djela štaba da budu na snazi do 29. marta.

“Naš prijedlog će biti da mjere koje imamo sada budu na snazi do 29. marta, a šta će biti na samom Kriznom štabu, vidjećemo. Mi u ovom trenutku moramo sve svesti na ono neophodno, a to su hrana, lijekovi, gorivo, kako bismo sačuvali živote ljudi, jer bez zdravlja i ljudi nema ni ekonomije”, kazao je epidemiolog Tiodorović.

On je naglasio da medicinski dio Kriznog štaba zna da “nekoliko dana” pooštrenih mjera nije rješenje, da neće dati dovoljan rezultat i da je zato potrebno mjere produžiti.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, od juče do ponedjeljka na snazi su nove mjere koje predviđaju zatvaranje svih prodavnica koje ne prodaju hranu, lijekove ili gorivo. Ovakvim mjerama protive se pojedini političari i ekonomisti, a najglasniji među njima je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić koji je rekao da će na sljedećoj sjednici Kriznog štaba tražiti da se usvojene restriktivne mjere ukinu jer prave veliku ekonomsku štetu privredi Beograda.