Na području Petrinje u Hrvatskoj protekle noći dogodilo se nekoliko potresa, a najjači je bio 3,8 stepeni Rihterove skale.

Najjači je bio u 4.33 časova jačine 3,8 po Rihteru, zatim u 5.24 čas 3,1, te u 6.23 časova takođe 3,1 stepen Rihterove skale, objavljeno je na sajtu Evropskog mediteranskog seizmološkog centra.

Slična situacija očekuje se i u narednim danima, pa i sedmicama, upozorili su seizmolozi.

Dio stanovnika sa ovog područja i drugu je noć provelo napolju.

Razoran zemljotres pogodio je u utorak, 29. januara, Hrvatsku, a najviše su stradali Petrinja, Glina i Sisak. U zemljotresu jačine 6,3 stepena Rihterove skale poginulo je sedmoro ljudi, među kojima i dvanaestogodišnja djevojčica, mnogo ljudi je povrijeđeno, a materijalna šteta je ogromna.

Više od 80 kamp kućica obezbijeđeno je za porodice pogođene zemljotresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, javila je danas Hina.

Prvih 20 kamp kućica tokom jutra bi trebalo da stigne u Glinu.

Kamping kućice su obezbijeđene akcijom Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog udruženja turizma i Kamping udruženja Hrvatske.

Ministarstvo turizma i sporta izrazilo je zahvalnost brojnim privatnim donatorima i poručilo da se nastavlja akcija prikupljanja pomoći građanima iz ugroženih područja.