Službenici Jedinice granične policije Bijeljina danas su lišili slobode L.H. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “falsificiranje isprave“.

On je kontroliran pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Istoga dana, pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Hum, lišen je slobode V.R. (1958.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „utaja“. Službenici JGP Hum, državljanina Republike Srbije su predali službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Službenici JGP Zvornik su juče, 1. jula 2021. pri ulasku u BiH na prijelazu Karakaj lišili slobode R.M. (1973.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Bijeljina su 29. juna 2021. lišili slobode dvojicu bh. državljana prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača. D.M. (1991.) lišen je slobode jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, dok je E.H. (2002.) lišen slobode jer je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „povreda groba ili umrlog lica“. D.M. je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu, a E.H. službenicima Policijske stanice Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. juna 2021. na letu iz Dortmunda, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode M.B. (1967.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a KS.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brod, 29. juna 2021., lišen je slobode E.M. (1983.), nakon što je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Sarajevu i Općinski sud u Ljubuškom zbog krivičnih djela „krađa“. Službenici JGP Brod, bh. državljanina su predali službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.