Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu od 6. do 9. travnja organizira veliku akcijsku prodaju knjiga iz svoje bogate zbirke.

Bit će ponuđeno 3.000 knjiga, odnosno 1.550 naslova svih žanrova koji će se prodavati s popustima i do 70 posto od stvarne vrijednosti.

Prva ovakva akcija organizirana je prije tri godine kada je prodano oko 3.500 knjiga, uglavnom duplikata. Tada su prodana sva izložena izdanja iz povijesti i književnosti, dok je ostalo nešto naslova iz oblasti religije i poezije.

Inače, Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu raspolaže s neprocjenjivim knjižnim fondom od oko 40.000 svezaka koji se sastoje od brojnih klasičnih, književnih, filozofskih, povijesnih, moralnih, teoloških i prirodoznanstvenih djela.

Iz spomenute knjižnice napominju kako su u nepune četiri godine rada postali glavno informacijsko središte koje svojim članovima, a njih je trenutno 600, pod jednakim uvjetima pružaju neometan pristup zbirkama i mrežnim izvorima. Na taj način, kako navode, na jedan kvalitetan način promiču svijest o kulturnome naslijeđu franjevačke zajednice i društva u kojem je zajednica djelovala kroz povijest.