Fudbaler Real Madrida Toni Kros saopštio je danas da se povukao iz reprezentacije Njemačke, tri dana poslije eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva.

“Odigrao sam 106 utakmica za Njemačku i neće biti još jedne utakmice. Nadao sam se da ću reprezentativnu karijeru završiti sa 109 mečeva i još jednom velikom titulom, šampiona Evrope i dao sam sve od sebe da se to ostvari. Odavno sam odlučio da će mi ovaj turnir biti posljednji, da neću igrati u kvalifikacijama za SP u Kataru, najviše jer želim da se potpuno koncentrišem na ciljeve u Real Madridu”, naveo je Kros na društvenim mrežama.

Njemačka je prije tri dana izgubila od Engleske sa 0:2 u osmini finala Evropskog prvenstva.

Kros (31) je za državni tim debitovao 2010. godine, odigrao je 106 utakmica, postigao 17 golova i osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

On je rekao i da se povukao iz državnog tima kako bi imao više vremena za porodicu i sebe i da mu je bila čast da nosi dres reprezentacije.

“To sam uvijek radio ponosno i sa strašću. Hvala svim navijačima koji su me nosili aplauzima i navijanjem, ali i kritičarima koji su mi davali dodatnu motivaciju. Na kraju, želim iskreno da zahvalim (selektoru Joahimu) Jogiju Levu. Od mene je napravio reprezentativca i osvajača Svjetskog prvenstva. Vjerovao je u mene i zajedno smo ispisali uspješnu priču”, naveo je Kros.