Odlazeći američki predsjednik Donald Trump oglasio se ponovo na Twitteru najavljujući da će njegovi glasači imati i dalje glas u budućnosti.

Predsjednik Trump vratio se jučer na Twitter nakon kratke zabrane.

Ali on je objavio nešto sasvim drugačije u tonu svojih uobičajenih tweetova: pomirljivi video koji obećava miran prijenos vlasti i osuđuje napad njegovih pristaša na američki Kapitol.

Sada je ponudio tweet koji je u skladu s njegovim uobičajenim stilom, braneći svoje glasače:

-75 miliona američkih patriota koji su glasali na mene za slogane „Amerika na prvom mjestu“ i „Napravimo Ameriku ponovo velikom“ imat će divovski glas dugo u budućnosti. Oni ne smiju i neće biti ponižavani i tretirani nefer na bilo koji način ili u bilo kojoj formi – poručio je Tramp, uz tri znaka usklika na društvenoj mreži.
Sada je ponudio tweet koji je u skladu s njegovim uobičajenim stilom, braneći svoje glasače i rekavši da “neće biti prezreni ili nepravedno tretirani”.

Iako se činilo da je na izborima u novembru (74,2 miliona) prihvatio ukupno glasanje blizu stvarnog broja, još se nije pozabavio smrću policajca na neredima u Kapitolu.

Facebook, Instagram i Snapchat suspendirali su Trumpa sa svojih platformi sve do inauguracije Joea Bidena 20. januara, ali Twitter je u četvrtak ukinuo suspenziju predsjednikovog računa.

Ranije je Tramp najavio mirnu tranziciju vlasti, a nakon što su njegove pristalice prije dva dana napali i upali u američki Kongers. Vlasti i policija krenuli su u procesuiranje stotina osoba koje su učestvovale u neredima koje su mnogi demokratski političari nazvali i terorizmom.