U Trebinju se povećava broj oboljelih od Kovid-19. Samo tokom proteklog vikenda potvrđeno je više od stotinu slučajeva. Iz trebinjske bolnice upozoravaju na nedostatak kiseonika i manjak medicinskog osoblja.

Alarmantna situacija u trebinjskoj bolnici. Za kovid pacijente nedostaje kiseonika. Stanje dodatno otežava što se svakog dana povećava broj oboljelih.

” Na kovid odjeljenju trebinjske bolnice i dalje ima mjesta za nove pacijente, defictarno je stanje kiseonika koji nam je prijeko potreban. Imamo problem sa količinom kiseonika i kiseoničkim dozerima”, rekao je Stanko Buha zamijenik ravnatelja za medicinska pitanja Bolnice Trebinje

Nedostaje i medicinskog osoblja. Sve je veći broj radnika koji se žale na određene simprome koronavirusa. Zbog toga su zatražili ljekare i medicinske sestre sa biroa. Dodatno odjeljenje u Đačkom domu je spremno. Međutim, ne može biti u funkciji, upravo iz nedostatka medicinskih radnika.

Dodatni problem je i čekanje rezultata testiranja. Na to se u Trebinju čeka sedam i više dana.

“Ne znam tačan razlog zašto se čekaju, a ono što mogu da pretpostavim da se desilo ono na šta smo uvijek upozoravali, a to je da je došlo do preopterećenja zdravstvenog sistema”, kazala je Jelena Durić glavna epidemiologinja Doma zdravlja Trebinje

U trebinjskoj bolnici trenutno su dva pacijenta na respiratoru. Njih trideset koristi kiseoničku terapiju.