Najveći broj građana Republike Srpske je tokom ove turističke sezone bio zainteresovan da turističke vaučere Vlade RS iskoristi u Trebinju, pa je u ovom gradu do sada iskorišteno više od 3.500 turističkih vaučera, rekao je direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić.

Radić je istakao da je tome doprinijela bogata turistička ponuda koja je univerzalna tokom cijele godine, a u ljetnoj sezoni turistima su bili dostupni mnogi zanimljivi sadržaji, kao što su turistički kompleks “Grad sunca”, gradski bazeni i prirodna kupališta.

“Turistički kompleks ‘Grad sunca’ bio je najtraženija lokacija za korištenje turističkih vaučera”, naveo je Radić.

Izvršni direktor za turizam i usluge turističkog kompleksa “Grad sunca” Bojan Vučurević rekao je da je u hotelu “Panorama” u Trebinju koji se nalazi u sklopu kompleksa “Grad sunca”, tokom jula, avgusta i septembra iskorišteno oko 450 turističkih vaučera.

On je dodao da je tokom ove turističke sezone vladala velika zainteresovanost domaćih turista koji su svoje turističke vaučere željeli da iskoriste u kompleksu “Grad sunca” u Trebinju i izrazio zadovoljstvo posjetom turista, naročito tokom avgusta.

Podsjetimo, pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske sa mjestom prebivališta na području RS koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj u minimalnom trajanju od tri noćenja.

Turistički vaučeri u iznosu od 100 KM mogu se iskoristiti do 15. novembra