U Trebinju je otvorena izložba mlade tuzlanske akademske slikarke Zehrine Karić pod nazivom “Razglednice iz svemira”.

Izloženo je 13 slika, za koje autorka kaže da su produkt prethodne serije “Razglednice sa Marsa”.

Zanimljive slike kružnog oblika su djelo malde tuzlanke Zehrine Karić koje su nastale u periodu 2017-18. godina. Za svoja slikarska istraživanja kaže da su joj interesantni neka ufaljena, mistična mjesta i nedodirljive stvari i pojave. Potpuno neobični radovi i oblik slika.

INTERESIRANJE ZA MISTIČNA MJESTA I POJAVE

Zehrina Karić, akademski slika, Tuzla

“Možemo reći da je neobičan prije svega zbog kružnog formati motiva u pitanju je svemir i kosmos, a ovaj ciklus zove se Razglednice iz svemira i on na neki način proizilazi iz predhodnog ciklusa Razglednice sa Marsa”.

Zoran Milošević načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja, prilikom otvaranja izložbe rekao je da je ovo prilika da se pogleda jedna nesvakidašnja izložba izuzetno tajanstvena.

NESVAKIDAŠNJA I TAJANSTVENA IZLOŽBA

ZORAN MILOŠEVIĆ, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja

“Radi se o umjetniku novije generacije čiji su pogledi i razmišljanja potpuno nešto drugačije i zato je ova izložba posebna i nesvakidašnja”.

Karićki je svemir inspiracija, pošto je privlači njegova mistika,nedokučivost i daljina.

Zehrina Karić, akademski slika, Tuzla

“Mene je to oduvijek zanimalo i na neki način sma težila da se približim tome, dosta sam čitala o tome, zanima se za tu temu i iz tog razloga ciklus nosi naziv razglednice, jer kad odemo na neko neobično i zanimljivo mjesto onda pošaljemo, il smo to bar ranije radili, razglednicu našim bližnjima, tako da su ovo moji pogledi u svemir.”

Karićka je diplomirala 2012. godine na akdemiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, nakojoj je i magistrirala 2014. godine. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH, a njena izložba “Razglednice iz svemira” biće otvorene narednih deset dasna u trebinjskom Kulturnom centru.