U Trebinju će večeras biti otvoren Međunarodni festival veterana folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista pod nazivom “Veče folklora pored Trebišnjice” na kojem se očekuje oko 800 učesnika, a istovremeno će u amfiteatru Hercegovačke Gračanice biti održan koncert Kulturno-umjetničkog društva “Alat – Svislajon” i prijatelja.

Osmi Međunarodni festival “Veče folklora pored Trebišnjice” biće otvoren u 20.00 časova u Dučićevoj ulici u centru grada i trajaće do nedjelje, 4. jula.

Na festivalu će učestvovati kulturno-umjetnička društva iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Nastupiće članovi AKUD “Lola” iz Beograda, OKUD “Mladost” iz Subotice, KUD “Kopaonik” iz Leposavića, KUD “Mladost” iz Gotovuše, KUD “Pionir” iz Zrenjanina, KUD “Lapovo” iz Lapova, KUD “Savo Vladislavić iz Gacka, KUD “LJubinje,” kao i ženske i muške pjevačke grupe, vokalni solisti i guslarska društva.

Festival je takmičarskog i revijalnog karaktera, a najboljima će biti uručene zlatna, srebrna i bronzana statua Jovana Dučića.

Svečani defile učesnika festivala ulicama Trebinja planiran je večeras i sutra od 19.00 časova.

Manifestaciju organizuje Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić” pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

Na koncertu u amfiteatru Hercegovačke Gračanice na Crkvini pod nazivom “Koncert voljenom gradu Trebinju”, koji će početi u 20.00 časova, osim KUD-a “Alat-Svislajon” nastupiće i KUD Zahumlje “Nikšić” i članovi Centra za očuvanje tradicije i kulture “Termoelektrane Nikola Tesla” Obrenovac.