Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je sredinom marta ili u aprilu moguće donošenje odluke o produženju školskog časa na 45 minuta u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj.

“Ministarstvo će krajem februara održati sastanak sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i u skladu sa njihovim preporukama i ukupnom epidemiološkom situacijom, koja će sigurno biti povoljnija zbog početka vakcinisanja, ocijeniti da li ćemo sredinom marta ili aprilu moći da produžimo školske časove”, rekla je Trivić novinarima u Šargovcu kod Banjaluke.

Po njenim riječima, tokom februara sigurno neće biti vraćeno trajanje školskog časa na 45 minuta jer bi, navela je Trivić, svako povećanje značilo vraćanje grupa u kompletna odjeljenja.

Komentarišući podnošenje zahtjeva roditelja učenika banjalučke Osnovne škole “Branko Radičević”, koji su nedavno protestovali tražeći smjenu rukovodstva resornog ministarstva zbog, kako tvrde, stranačkog zapošljavanja, Trivić je rekla da je Inspektorat izašao na mjesto događaja i utvrdio da prilikom zapošljavanja nema nepravilnosti.

“Konkurse raspisuje škola tako da nema odgovornosti resornog ministarstva”, poručila je Trivić.