U Republici Srpskoj trenutno je protiv virusa korona vakcinisano 34 odsto prosvjetnih radnika, a očekuje se da do početka nastave taj procenat bude 42 odsto, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Trivićeva, koja je danas prisustvovala vakcinaciji prosvjetnih radnika u kotorvaroškom Domu zdravlja, rekla je novinarima da je obaveza svih prosvjetnih radnika da učestvuju u generalnoj imunizaciji građana Republike Srpske.

“Za 14 dana i zvanično počinjemo sa redovnom nastavom uz pridržavanje svih preporučenih mjera koje će propisati Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, ali neophodno je da prosvjetni radnici shvate značaj vakcinacije kako bi proširili obuhvat onih koji su se zaštitili od virusa korona”, poručila je Trivićeva i dodala da će na taj način klinička slika i simptomi kod pojedinaca biti svedeni na minimum.

Ona je napomenula da se dolaskom jeseni očekuje povećan broj zaraženih osoba, ali da je bitno da se svi prosvjetni radnici ponašaju odgovorno prema sebi i drugima, kako taj broj ne bi rastao.