Ono što smo vidjeli dan nakon izbora jeste potpisivanje koalicije stranaka koji neće podržavati novog gradonačelnika Banjaluke i to je akt na koji neko ima pravo, ali nema niko pravo da kažnjava volju građana, kazala je za BHRT Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a.

U Banjaluci je bilo dosta stranaka koje su izašle na izbore, kazala je Trivić gostujući u emisiji Jutro za sve.

“Nije prebrojano još 10% biračkih mjesta i glasovi iz inostranstva. Dosta stranaka kje prešao cenzus. Neke stranke su i iznenadile kao npr. DEMOS. Sve te stranke su otkinule biračko tijelo. Veliki broj stranaka sa one druge strane, svako od njih vuče jedan dio familije, kumove, prijatelje. Mi smo ostali praktično na dvije stranke opozicije. VIdjeli smo najavu uskraćivanja nekih elementarnih stvari za Banjaluku i to se neće desiti. To bi bilo političko ludilo. I Dodik je ublažavao juče svoju izjavu.”

Mislim da se neće desiti stagnacija grada Banjaluke kazala je ona.

“Ipak su ovlaštenja gradonačelnika dosta velika i mislim da to gospodin Dodik zna i zato je bio toliko ljut. Po zakonu kada bi se uzele nadležnosti skupštinske većine i gradonačelnika vidjeli bi da grad može funkcionisati. pa vidjeli ste da je Teslić četiri godine funkcionisao bez skupštinske većine.”

Jeste jako teže, i rizično je kada nemate skupštinsku podršku , ali ako Stanivuković kao budući gradonačelnik ne bude predlagao dobra rješenja ne vidim zašto ga ne bi podržali u skupštini, istakla je Trivić.

“Može biti i takav rasplet. Može biti da neki ljudi koji su potpisali jučerašnji sporazum djeluju “kao ljudi”. Strasti se još nisu slegle zbog gubitka mjesta gradonačelnika.”

Trivić se na kraju razgovara za BHRT dotakla svoga budućeg angažmana. Kazala je kako će biti na raspolaganju novom gradonačelniku Banjaluke, ali mora ostati i u NSRS kako bi “držala vatru u skupštini kao poslanik”.